Combustibles fòssils

Com es formen els combustibles fòssils?

L’evolució del planeta durant milions d’anys ha permés que les restes d’éssers vius que habitaven després de la seua mort s’hagen anat depositant sota capes de sediment.

Els combustibles fòssils són energia no renovable i per tant els seus recursos són limitats i molt contaminants. La generació d’energia a partir dels combustibles fòssils es produeix en cremar-los per a calfar aigua.

Encara que és cert que la producció d’energia a partir de combustibles fòssils pot resultar més econòmic que qualsevol altra forma d’obtenció d’energia i que el seu transport i acumulació també resulta més senzill, la contaminació que produeixen i els gasos d’efecte d’hivernacle que emeten, fan que el seu ús siga desaconsellat per complet.

 

 

Carbó

La major part del carbó es va compondre durant el període Carbonífer, el qual es va iniciar fa 359 milions d’anys i va finalitzar fa 299 milions. Tant en la seua extracció com en la seua crema per a obtindre energia es genera una gran contaminació, especialment emissió de CO₂.

Gas natural

El gas natural està compost principalment per metà, un dels gasos causants de l’efecte d’hivernacle. Igual que el petroli es pot trobar sota terra. Aquest combustible fòssil és molt utilitzat en les llars.

Font d’informació: https://solar-energia.net/energias-no-renovables/combustibles-fosiles

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *