Solar

L’energia solar és l’energia continguda en la radiació solar que és transformada mitjançant els corresponents dispositius, en forma d’energia tèrmica o energia elèctrica, per al seu consum posterior allà on es necessite.

L’element encarregat de captar la radiació solar i transformar-la en energia útil és el panell solar. Els panells solars poden ser de diferents tipus depenent del mecanisme triat per a l’aprofitament de l’energia solar:

L’energia solar gaudeix de nombrosos beneficis que la situen com una de les més prometedores. Renovable, no contaminant i disponible en tot el planeta, contribueix al desenvolupament sostenible i a la generació d’ocupació en les zones en què s’implanta..

Igualment, la simplicitat d’aquesta tecnologia la converteix en idònia per al seu ús en punts aïllats de xarxa, zones rurals o de difícil accés, com l’àrea rural de Cajamarca, al Perú, on ACCIONA ha promogut diversos projectes per a facilitar l’autoproveïment elèctric dels seus habitants. L’energia solar també és útil per a generar electricitat a gran escala i injectar-la en xarxa, especialment en zones geogràfiques la meteorologia de les quals proporcione abundants hores de sol a l’any.

Els mòduls de captació solar requereixen d’un manteniment relativament senzill el que, unit a la progressiva i accelerada disminució del cost de les cèl·lules fotovoltaiques, expliquen les favorables perspectives existents actualment per a la tecnologia solar. Les plantes solars, a més, no emeten gasos contaminants i són extremadament silencioses.

Un altre aspecte beneficiós de l’energia que naix del sol és la seua condició de generadora de riquesa local, ja que la seua implantació en un país disminueix la dependència energètica d’altres països. Si bé és cert que l’energia solar com l’eòlica- és intermitent, això és, directament dependent de la meteorologia o dels cicles dia-nit, el ràpid avanç experimentat per les tecnologies d’emmagatzematge elèctric minimitzarà cada vegada més aquesta circumstància i incrementar la participació d’aquesta mena d’energies en el sistema energètic.

 

Font d’informació: https://www.acciona.com/es/energias-renovables/energia-solar/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *