No Renovable

Les energies no renovables o energies convencionals són aquelles fonts d’energia que es troben en la naturalesa en quantitats limitades. De moment, no poden substituir-se, ​ ja que no existeix sistema de producció o d’extracció econòmicament viable.

Per lo tant, podem dir que les energies no renovables són:

L’energia no renovable és aquella que s’obté d’un recurs natural escàs i limitat.
Com l’energia no renovable procedeix de recursos limitats i finits, no es pot renovar, perquè quan el recurs d’on prové s’esgote, aqueix recurs no pot ser substituït. Per tal raó si les fonts naturals d’on prové s’acabaran, l’energia deixa d’existir.
Generalment s’originen de combustibles nuclears o fòssils. Dels combustibles fòssils es pot obtindre el carbó, el gas natural i el petroli. Per part seua, dels nuclears podem obtindre l’urani i el plutoni.

El seu procés d’extracció és relativament fàcil i barat. Comparat amb les inversions que s’han de fer en energies renovables resulta summament barat i es venen a bons preus en el mercat internacional. Els països exportadors es beneficien de la comercialització de les energies no renovables.

Són una font eficient per a generar energia, especialment els combustibles fòssils resulten ser molt eficients per a generar energia en petites o grans quantitats. Els seus processos de producció i transportació són bastant fàcils i senzills, la qual cosa abarateix els costos en general. Per aquesta raó a part de ser eficients, permeten estalviar temps i diners.

Font d’informació: https://economipedia.com/definiciones/energia-no-renovable.html

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *