Tres tendències renovables en 2020

La indústria de les energies renovables té una gran faena per davant en 2020. Després de tancar l’any passat representant ja el 49,3% de la capacitat de generació total a Espanya, amb un creixement del 10% després de la instal·lació de quasi 5.000 nous megavats verds, el sector afronta el nou any amb importants tasques i el gran repte d’accelerar la transició energètica en línia amb el compliment dels objectius marcats.

Encara que ens trobem en plena transició energètica, els sistemes energètics encara depenen en gran manera dels combustibles fòssils. Si això no canvia ràpidament, complir amb els objectius proposats per a 2050 serà realment impossible, i la inversió en renovables és necessària per a aconseguir-ho. Per això, hui dia, hi ha dos factors que estan ajudant en la ràpida disminució dels costos de la transició energètica.
Primer, el progrés tècnic i l’augment de la demanda global estan deixant caure els costos d’inversió en noves instal·lacions. Segon, el sector s’està bolcant en la digitalització i està aconseguint una ràpida disminució dels costos d’operació de les renovables.

Cada vegada hi ha més estats que es comprometen a aconseguir l’objectiu de comptar amb una xarxa d’energia 100% renovable per a 2050. Per a complir amb això, han de col·laborar juntament amb el sector privat, així com amb la pròpia societat per a treballar en conjunt, amb l’objectiu de promoure el creixement de les energies renovables. A més, les empreses cada vegada estan més compromeses i tenen uns plans de responsabilitat social més fortes, ja que la societat està més conscienciada de la necessitat d’actuar i les empreses saben que són part fonamental del canvi. Per això, els estats han d’innovar tecnològicament i adaptar marcs legislatius en pro de les energies netes, per a poder realitzar una transició energètica eficaç.
Gràcies a la digitalització, els governs poden comptar amb eines d’ IoT , en combinació amb la intel·ligència artificial, per a fer front a les diferents dificultats i repercussions que sorgisquen durant la complexa transició energètica.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *